Get Adobe Flash player

6.Sınıf Sosyal Bilgiler Deneme Sınavı




1)Aşağıdakilerden hangisi coğrafyanın konusu içinde yer almaz?

a) Yer şekilleri              b) Doğa olayları            c)Yerin yapısı               d)Canlılarla hava olayları arasındaki etkileşimler

2)Güneş’e en uzak gezegen aşağıdakilerden hangisidir?

a)Jüpiter                     b)Satürn                      c)Uranüs                     d)Plüton

3)Yaklaşık 36 derece doğu boylamında yer alan Sivas’ta saat 11:00 iken yaklaşık 33 derece boylamında yer alan Ankara’da yerel saat kaçtır?

a)10:48                       b)11:12                       c)11:22                       d)10:38

4)Selçukluların Bizans’a karşı kazanmış olduğu ilk büyük zafer aşağıdakilerden hangisidir?

a)Malazgirt                 b)Kösedağ                  c)Miryakefelon                      d)Pasinler

5)11.YY’da Türklere Anadolu’nun kapısını açılmasını sağlayan savaş aşağıdakilerden hangisidir?

a)Pasinler                   b) Malazgirt                c)Yassıçemen                         d)Kösedağ

6)Anadolu’nun Türk yurdu olduğunu Türkler’in Anadolu’dan atılamayacağını gösteren savaş aşağıdakilerden hangisidir?

a)Pasinler                   b)Miryakefelon                      c)Kösedağ                  d)Malazgirt

7) Aşağıdaki hükümdarlardan hangisi Anadolu Selçuklu Devleti’nin kurucusudur?

a)Çağrı Bey                b)Tuğrul Bey              c)Süleyman Şah                      d) Alparslan

8)Birinci  Haçlı Seferi  sırasında  başarılı  bir savunma  örneği  gösteren  Anadolu  Selçuklu Sultan’ı aşağıdakilerden hangisidir?

a)Alpaslan    b)I.Kılıçarslan      c) Çağrı Bey        d)Melikşah

9)Anadoluda  kurulan İlk  Türk  Devleti  (11yy) aşağıdakilerden  hangisidir?

a)Saltuklular    b)Mengücekler   c)Moğollar   d)Artuklar

10)Elektrikli telgrafın  icadıyla    aşağıdakilerden   hangisi   boşlamış  oldu?

a)Uzay Çağı      b)İletişim Çağı     c)Teknoloji  Çağı     d) Bilgisayar Çağı

CEVAP ANAHTARI: 1-C    2-D   3-A   4-D  5-B   6- B   7-C    8-B   9- A    10- B





Related news items:
Newer news items:
Older news items:



Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Üye Giriş Formu

Şu anda 1379 ziyaretçi çevrimiçi