Get Adobe Flash player

Zamirler Test Cevap Anahtarlı




1- "O" sözcüğü, aşağıdaki cümlelerin hangisinde kişi adılı (şahıs zamiri) olarak kullanılmıştır?

A) Çocuklar o ağacı sulamışlar.
B) Annesi onu, biraz önce hastaneye götürdü.
C) Kitaplıktan o kitabı alıp gitti.
D) Ben bu evi değil, onu beğendim.

 

2- Çocukken, seslerin hep o(I) kutunun içine doluştuğunu sanırdım. Düğmesi çevrilince o(II) evimizi hoş nağmelerle doldururdu.


Yukarıdaki cümlelerde numaralanmış sözcüklerin türleri, aşağıdakilerin hangisinde sırasıyla doğru olarak verilmiştir?


A) İşaret sıfatı -  İşaret zamiri
B) İşaret sıfatı - Kişi zamiri
C) İşaret zamiri - Kişi zamiri
D) Kişi zamiri - İşaret zamiri

 

3- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde belgisiz bir zamir kullanılmıştır?

A)      Hangi kitap senin için faydalı?

B)      Belki bir gün gelirim.

C)      Sen hazırlığını yap, imtihan gününde görüşürüz.

D)      Buralarda birisini arayıp duruyordu akşam.

 

 

4- Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde kişi zamiri yoktur?

 

A)      Bunların hiçbirini görmedim.

B)      O,arkadaşlarımızın en iyisiydi.

C)      Sen ki dağlara yaraşırsın İsmet.

D)      Kendimi bu işler için hazırladım.

 

5- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “bu” sözcüğü zamir olarak kullanılmıştır?

 

A)      Bu öyküyü daha önce okumuştum.

B)      Bu kentin gürültüsünden usandım.

C)      Bu, biraz da senin sorunun aslında.

D)      Bu çocuk neden ağlıyor?

 

6- Aşağıdaki sözlerden hangisinde zamir vardır?

 

A)      Yazın çalan, kışın oynar.

B)      Duvarı nem insanı gam yıkar.

C)      Akılsızı kendine kılavuz yapma.

D)      At ölür meydan kalır, yiğit ölür şan kalır.

 

7- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “biraz” sözcüğü belgisiz zamir olarak kullanılmıştır?

 

A)      Sütün birazı çürümüş.

B)      Seninle biraz konuşalım.

C)      Bana biraz para lazım.

D)      Olayları biraz anlat.                                                                                              

                                  

8- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük belgisiz zamir olarak  kullanılmamıştır?

 

A)      Kimileri bize olmadık şeyler söylüyor.

B)      Ben hepinize sesleniyorum.

C)      Başkalarını düşünerek zaman geçiremem.

D)      Bazı insanlar karamsarlıktan gözlerini açamıyor.

 

9- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ” ki ” ilgi zamiri olarak kullanılmıştır?

 

A)      Sendeki cesaret beni öldürecek.

B)      Seninki de bana sitem edenlerden.

C)      Güzel çalış ki anlamı olsun.

D)      Evdeki arkadaşlar beni beklesin.

 

10- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “bir” sözcüğü belgisiz zamir olarak kullanılmıştır?

 

A)      Bir gün sana her şeyi anlatacağım.

B)      Seni tanıyan biri geldi bugün.

C)      Ağaçları bir saatte budadı bahçıvan.

D)      Bir günlüğüne istiyorum bunu.

 

11- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir dolaylı tümleç olarak kullanılmıştır?

 

A)      Bu soruyu sen çözemezsin.

B)      En güzel resimler onun resimleriydi.

C)      Siz daha onu tanımadınız.

D)      Bu kitabım sende kalsın.

 

12- Aşağıdaki altı çizili kelimelerden hangisinde iyelik zamir yoktur?

 

A)      Odası pek güzelmiş.

B)      Arabası kaza yapmış.

C)      Artık paramı ver.

D)      Paketi geri gönderdi.

 

 

 

 

CEVAPLAR

1-B        2-A     3-D    4-A      5-C     6-C   

 7-A      8- D     9-B   10-B   11-D    12-D 






COMMENTS_LIST_HEADER   

 
0 #6 wdqad Salı, 29 Nisan 2014
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :oops: :sad: :cry: :-? :-x :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
BUTTON_QUOTE
 
 
-2 #5 seninle Pazartesi, 13 Ocak 2014
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh: süperrr :sigh: :roll: :P :zzz :eek: :-x :-? :cry: :o :sad: :oops: :-* 8) :-| ;-) :-) :lol: :D ;-) ;-) ;-) ;-) 8) 8) 8) 8) :-| :-| :-| :-| :-* :-* :-* :-* :oops: :oops: :oops: :sad: :sad: :sad: :cry: :cry: :cry: :o :o :o :-? :-? :-? :-x :-x :-x :eek: :eek: :eek: :zzz :zzz :zzz :P :P :P :roll: :roll: :roll: :sigh: :sigh: :sigh: :sigh: :lol: :lol: :D :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
BUTTON_QUOTE
 
 
-3 #4 one direction Çarşamba, 29 Mayıs 2013
bayıldım çok güzell ;-) ve çok basit :D :lol: :-) 8) :P :roll:
BUTTON_QUOTE
 
 
-4 #3 bennn Pazartesi, 15 Nisan 2013
:sigh: :D :-) :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :roll: :-x :eek: :zzz :cry: :o çok basiddddddddd yanlız o yanlışim cıkdıııııı :D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: çözüymmmmmmmm :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P .p
BUTTON_QUOTE
 
 
+4 #2 c Çarşamba, 20 Mart 2013
güzel bir site.sorular biraz daha fazla olabilirdi ve soruların cevaplarını çözümlü bir şekilde yazarsanız çok memnun olurum.emeğe saygı... :-* :lol: :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :-) 8) :-* :oops: :P :roll: :zzz :eek: :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz uyuyorum bb :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz
BUTTON_QUOTE
 
 
-2 #1 halil kantar Salı, 12 Şubat 2013
:D :lol: :-) ;-) 8) :o çok güzel
BUTTON_QUOTE
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Üye Giriş Formu

Şu anda 741 ziyaretçi çevrimiçi