Sınıf Öğretmenim

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Deneme Sınavlarında Dikkat Etmeniz Gereken 8 Şey

E-posta Yazdır PDF


1.Deneme sınavları hatalarınızı düzeltmeniz, konu eksiğiniz varsa bunu görüp tamamlamanız ve doğru sınav alışkanlıkları kazanmanız için yapılmaktadır.

2.Sınava hazırlık sürecinde seviyenizi doğru tesbit ediniz. Hedefinize ulaşabilmeniz için ne kadar gelişmeniz gerektiğini ve bu gelişmeyi ne kadarlık bir sürede tamamlamanız gerektiğini önceden biliniz.

3.Her deneme sınavında bir önceki deneme sınavından daha yüksek net sayısı hedefleyip, adım adım nihai hedefinize ulaşmaya gayret ediniz.

4.Sınava en iyi yapabildiğiniz dersten başlayınız. Eğer birden fazla dersten iyi iseniz her sınavda farklı derslerden başlayarak hangi sıralamada daha iyi bir sonuç elde ettiğinizi görünüz.

5.Her testte sorulara ne kadar sürede cevap verdiğinizi sınavdan sonra not ediniz.

6.Sınavda kullanılan her testte “kolay” ve “çok kolay” kategorisinde hazırlanmış soru olduğunu aklınızda tutarak her teste ve her soruya bakınız.

7.Sınavdan sonra değerlendirme yapınız. Hangi soruları, niçin yanlış yaptınız: boş bıraktığınız sorular zamanlamadan mı kaynaklandı, yoksa bilgi yetersizliğinden mi? Hatalarınızı belirleyiniz ve bir sonraki sınavda aynı hataları yapmamaya özen gösteriniz.

8.Soru çözüm kitapçığından yanlış yapıp ya da boş bıraktığınız tüm soruların çözüm şeklini öğreniniz. Sınavda aldığınız puan ne olursa olsun asla çalışmayı bırakmayınız, çalışma temponuzu düşürmeyiniz.






Yorumlar   

 
0 #1 elif baykal 23-10-2016 21:07
teşekkürler güzel bir yazı olmuş aslında :D :lol: sadece biraz kıarışık :sigh: iyin günler dilerim ;-) 8)
Alıntı
 
You are here: