Sınıf Öğretmenim

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Yandexi Kaldırma, Yandex Barı Kaldırma

E-posta Yazdır PDF


İnternet Explorer ve Firefox kullanıcılarının en büyük sıkıntılarından biri haline gelen Yandex arama motorunu nasıl kaldıracağımızı aşağıda anlatacağız.

Kendi isteğimiz dışında başımıza belan olan Yandex arama motoru bilgisayarımızın değişik sistemlerine yerleşerek acemi kullanıcılar için sorun kaldırılması zor bir sorun haline gelmektedir.

Aşağıda yazdıklarımızı uygulayarak bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Öncelikle;

İnternet Explorer'den Kaldırmak İçin;

1.Başlat/Ayarlar/Denetim Masası/Program Ekle Kaldır bölümüne gelerek burada yandexle ilgili tüm eklentiler üzerine bir defa tıklayarak yukarıda "kaldır" seçeneğine tıklayın ve bilgisayarınızın bu eklentiyi silmesini bekleyin.

Sorun Devam Ederse:

2.İnternet Explorer sayfasını açarak sağ üst köşede sayfa kapatma simgesinin altında bulunan makina dişlisi şeklindeki aimgeye (Ayarlar) tıklıyoruz.Devamında "İnternet Seçenekleri" ne tıklayınız.Genel sekmesi üzerinde yazılı olan "Arama Varsayılanlarını Değiştirin" karşısındaki "Ayarlar"a tıklayınız.Burada sol menüde "Arama Sağlayıcıları" linkine tıklayın ve listelenen tüm yandex ve diğer arama motorlarına birer defa tıklayarak aşağıda "kaldır" sekmesiyle kaldırın.Kaldıramadıklarınız olursa sağ klik yaparak devre dışı bırakınız.

Ayrıca sol alt köşede bulunan "Adres çubuğundan ara" da işaret varsa kaldırın.

Sayfayı kapatın/Uygula-tamam diyerek çıkış yapınız.

Mozilla'dan Kaldırmak İçin;

Eğer mozillada aynı sorunu yaşayan varsa aşağıdaki kısa aşamaları uygulayıp yandex ten kurtulabilir.

Araçlar - Eklentiler-yine solda 2.yi yani eklentiler-ve ordan da yandex i kaldırıyoruz






You are here: