SINIFÖĞRETMENİM.COM

Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul, Lise Tüm Dersler © 2017 Üyelik Gerektirmez


1- Aynı türden 10 tane çokluğu gösteren sayıya ne denir?

A) düzine

B) deste

C) demet

2- 28 çiçeğim var. 2 düzinesini satınca geriye kaç çiçek kalır?

A) 4 B) 7 C) 8

3- 70 metrelik bir yol, her 10 metrede bir farklı renge boyanacak.Kaç tane farklı renk kullanılmalıdır?

A) 5 B) 6 C) 7

4- 8 tane onluk sayı çubuğu toplam kaç adet olur?

A) 70 B) 80 C) 90

5- Birler basamağında 6, onlar basamağında 4 bulunan sayı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 46 B) 64 C) 644

6- Onlar basamağında 5 onluk bulunan sayılar hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

A) 50, 53, 62

B) 35, 25, 55

C) 52, 59, 54

7- 38, 86, 43, 88 sayılarından birler basamağı eşit olan sayı çifti hangi seçenekte doğru verilmiştir?

A) 38, 43

B) 88, 38

C) 86, 88

8- 20’den geriye ikişer ritmik sayarken 3. söylediğin sayı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 16 B) 17 C) 14

9- İleriye üçer ritmik sayarken 12’den önce ve sonra söylediğimiz sayı çifti hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

A) 11-13 B) 9-15 C) 9-12

10- 21, 24, ...., ...., 33 sayı örüntüsündeki boşluğa hangi sayılar gelmelidir?

A) 27, 30 B) 25, 27 C) 28, 30

11- 82, ...., 74, 70 sayı örüntüsünde boş bırakılan yere gelmesi gereken sayı hangi seçenektedir?

A) 80 B) 78 C) 77

12-

• Top: 3 TL

• Çanta: 32 TL

• Tişört: 16 TL

• Çorap: 2 TL

• Ayakkabı: 62 TL

Enes’in 78 TL’si var. Enes bir çift ayakkabı, bir top ve bir de tişört almak istiyor. Enes’in parası bunları almaya yeterli midir?

A) Yeterli değildir.

B) Yeterlidir.

C) Hiçbiri

13- Sevgi treninin birinci vagonunda 14, ikinci vagonunda 21, üçüncü vagonunda 13 yolcu yer alıyor. Trende bir de makinist var. Acaba bu trende toplam kaç kişi vardır?

A) 48 B) 45 C) 49

14- Aşağıdaki toplama işlemlerinden hangisinin sonucu 34’tür?

A) 21 + 14

B) 12 + 20

C) 18 + 16

15- Sınıf kitaplığında 23 hikâye, hikâyelerden 9 fazla masal kitabı var. Acaba bizim kitaplığımızda toplam kaç kitap vardır?

A) 55 B) 32 C) 40

16- Sınıfımızdaki 34 öğrenciden 13’ü kızdır. Sınıfımızdaki erkekler kaç kişidir?

A) 22 B) 21 C) 19

17- 87 sayı çubuğundan 45 tanesi mavi, diğerleri kırmızıdır. Kırmızı çubuklar kaç tanedir?

A) 36 B) 42 C) 45

18- Aşağıdaki çıkarma işlemlerinden hangisinin sonucu 41’dir?

A) 83 – 42

B) 57 – 15

C) 61 – 26

CEVAPLARI:

1.B 2.A 3.C 4.B 5.A 6.C 7.B 8.C 9.B 10.A 11.B 12.A 13.C 14.C 15.A 16.B 17.B 18.A

Devamı bu linktedir.



Benzer İçerikler:

Yorumlar   

 
-1 #40 muhoooooo 11-03-2017 16:34
çok güzel :D :D :D :D
Alıntı
 
 
-1 #39 problemler 08-03-2017 18:42
çok güzel sorular var ya bayıldım e tabii 2 ye gittiğim için koly geliyo yani bana biraz eğlenceli birazda güzel geldi size nasıl geliyo bilmem bence 2 ye veya 3 e veya 4 e gidenler için tabikide bebek oyuncağı olur ben 2 ye gittiğim için bana bazı sorular zor bazı sorular ise kolay geliyo.
Alıntı
 
 
+1 #38 acemiler 08-02-2017 20:35
hiç güzel değil :roll: :roll: :zzz :zzz :D :D :-x :-x
Alıntı
 
 
0 #37 Asiye Şahin 01-02-2017 20:12
Ben çok sevdim faydalı matematiksel bir şeyler koymuşlar ya çok güzel inanın çok güzel
Alıntı
 
 
-2 #36 ecrin45 26-12-2016 20:41
Bence kolaydı
:lol: :lol: ;-) :P
Alıntı
 

Çocuk Oyunları

Reklam
Şu anda 784 ziyaretçi çevrimiçi
Reklam