Sınıf Öğretmenim

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

3. Sınıf Fen Bilimleri Ben Ve Çevrem Konu Özeti

E-posta Yazdır PDF


ÇEVRE: İnsanların yaşamları boyunca canlı ve cansız varlıklarla ilişkilerini sürdürdüğü ortamlara çevre denir. İnsanların sürekli olarak etkileşimde bulunduğu ortamlar yakın çevreyi oluşturur. Okulumuz, evimiz, sokağımız, aile bireylerimiz, arkadaşlarımız yakın çevremizde yer alır.

Yakın çevremizi korumalı ve temiz tutmalıyız. Çevre sorunlarına karşı duyarlı olmalıyız. İlgisiz kalmamalıyız. Evlerimizde kullandığımız atık maddelerin geri dönüşümünü sağlamalıyız. Atık maddelerin geri dönüşümünü sağlayarak, çevre kirliliğinin önüne geçmiş oluruz. Ayrıca ülke ekonomisine katkı sağlamış oluruz. Kağıt atıkların geri dönüşümünü sağlayarak, binlerce ağacın kesilmemesine katkı sağlamış oluruz. Plastik maddelerin hammaddesi olan petrolün de bir gün tükeneceğini unutmamalıyız. Geri dönüşüm, kaynaklarının tasarruflu-tutumlu kullanılmasını sağlar. Alüminyum, cam, kâğıt, plastik gibi maddelerin geri dönüşümü sağlanabilir. Plastik ve cam gibi atıkların doğada uzun yıllar çürümeden kalabildiğini ve çevre kirliliğine neden olduğunu bilmeliyiz.

DOĞAL ÇEVRE: İnsanlar tarafından değiştirilmemiş, bozulmamış, doğallığını koruyan, alanlara doğal çevre denir. Ormanlar, dağlar, denizler,  akarsular doğal çevrenin birer parçasıdır.

DOĞAL ANITLAR: Doğa olaylarının etkisiyle doğada kendiliğinden oluşan doğal oluşumlardır. Peri Bacaları, Acı Göl, Meke Gölü Pamukkale Travertenleri bunlardan bazılarıdır.

İlgili görseller ve özet aşağıda ektedir.

 

Attachments:
FileTanımDosya Açıklaması:Kırık linkleri yorum bölümüne yazınız.
Download this file (canllardnyasnayolculuk-benveevrem-konuanlatimi.pdf)indir 3. Sınıf Fen Bilimleri Ben Ve Çevrem Konu Özeti